Semnal IRDO


Întâlnirea anuală GANHRI

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie s-a desfășurat întâlnirea anuală a Alianței Globale a Instituțiilor Naționale pentru Drepturile Omului (GAHNRI). Având în vedere condițiile excepționale din acest an, întâlnirea s-a desfășurat online, fiind prezenți peste 300 de participanți – experți și reprezentanți ai instituțiilor pentru drepturile omului.

Institutul Român pentru Drepturile Omului a participat și pe 4 decembrie la Conferința anuală a GANHRI cu tema „Schimbările climatice și rolul instituțiilor naționale pentru drepturile omului”.

În cadrul Conferinței anuale, reprezentanții instituțiilor pentru drepturile omului (INDO) din diverse state, printre care Argentina, Kenya, Filipine, Scoția au discutat pe tema experiențelor și provocărilor întâmpinate în ceea ce privește impactul schimbărilor climatice asupra drepturilor omului.

La finalul Conferinței, reprezentanții INDO au adoptat „Declarația privind schimbările climatice și rolul instituțiilor naționale pentru drepturile omului”, care va reprezenta un document de referință pentru acțiunile individuale și colective ale INDO în materie de schimbări climatice. Declarația poate fi consultată aici.


...mai multe semnale