Semnal IRDO


Conferința Finală a Proiectului „VioGen RoJust”

În data de 29 martie 2024 , IRDO a participat la Conferința Finală a Proiectului „VioGen RoJust”, implementat de ANES în parteneriat cu Centrul FILIA, Asociația Transcena, Asociația ANAIS și GRADO România.

Proiectul se înscrie în seria de acțiuni strategice pentru implementarea standardelor Consiliului Europei privind drepturile omului și consolidarea capacității autorităților române. Printre obiectivele proiectului s-au numărat generarea de măsuri inovatoare replicabile la nivel național, care să contribuie la creșterea gradului de înțelegere a profilului victimelor violenței domestice, în scopul evitării oricăror forme de discriminare și al creșterii încrederii în actul de justiție.

Au fost comunicate rezultatele finale ale proiectului: crearea a două mecanisme de protecție a drepturilor persoanelor vulnerabile, realizarea mecanismului de dialog tripartit, formarea a peste 1900 de profesioniști, campania națională de informare și conștientizare „Suntem toți responsabili. Hai să oprim violența de gen!”, elaborarea platformei „VioGen Rojust”, caravana juridică „VioGen RoJust”, încheierea unei serii de activități de advocacy, precum și realizarea unui studiu privind jurisprudența CEDO. 

 


...mai multe semnale