Semnal IRDO


Terapia prin artă pentru tinerii vulnerabili – Arty un proiect Erasmus

 
În data de 5 mai 2023, IRDO a participat la conferința proiectului Erasmus – Arty – o abordare a terapiei prin artă a tinerilor vulnerabili cu probleme de sănătate mintală.
 
Obiectivul principal al proiectului a fost dezvoltarea unor instrumente socio-educaționale pentru terapia prin artă adresată tinerilor cu probleme de depresie și sănătate mintală.
 
În cadrul conferinței au fost prezentați pașii urmați în elaborarea ghidului privind rolul terapiei prin artă care va conține strategii practice pentru asigurarea bunăstării mintale a tinerilor. Considerând că arta și creativitatea pot avea un rol puternic în tratarea afecțiunilor psihice și chiar un real potențial de vindecare, autorii ghidului prezintă un set de instrumente de conștientizare cu privire la impactul pe care pandemia l-a avut asupra tinerilor. Ghidul va reprezenta un instrument de lucru eficient pentru organizațiile care activează în domeniu și pentru toate părțile interesate. 
 
IRDO subliniază faptul că activitățile de terapie, cât și cele de consiliere psihologică, trebuie să ia în considerare interesul superior al copilului, iar prin acest proiect inovator s-a avut în vedere importanța abordării terapiei prin artă și din prisma promovării și respectării drepturilor omului și a libertăților fundamentale.
 
Mai multe informații aici.

...mai multe semnale