Semnal IRDO


Conferința națională „Cu noi, nu pentru noi!”

 
În data de 22 martie, IRDO a participat la conferința națională „Cu noi, nu pentru noi”. Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca Națională și a fost organizat de către Consiliul Național al Dizabilității din România în parteneriat cu Federațiile Sindrom Down și Star of Hope. 
 
Obiectivul principal al conferinței a fost lansarea Federației Sindrom Down din România și analiza nevoilor specifice ale persoanelor care suferă de sindromul Down, precum și a problemelor cu care se confruntă familiile acestora în efortul de a le oferi o viață sustenabilă.
 
Federația Sindrom Down din România reprezintă uniunea a 21 de asociații de profil care doresc să creeze o voce comună și unitară în ceea ce privește nevoile, abilitățile, drepturile, incluziunea socială și dezvoltarea armonioasă a persoanelor cu sindrom Down.
 
Au fost discutate posibile mecanisme de cooperare între autorități și ONG-uri. Totodată, au fost expuse și dezbătute posibile măsuri de protecție și incluziune socială pentru persoanele cu sindromul Down. 
 
Directorul IRDO a subliniat importanța asigurării și respectării drepturilor persoanelor cu sindromul Down în România prin intermediul cooperării interinstituționale în vederea îmbunătățirii concrete a calității vieții acestora.
 

...mai multe semnale