Semnal IRDO


Ziua Organizației Națiunilor Unite

Data de 24 octombrie marchează adoptarea Cartei ONU, care a avut loc în anul 1945. Odată cu ratificarea acestui instrument fundamental de către majoritatea semnatarilor, inclusiv cei cinci membri permanenți ai Consiliului de securitate, s-a înființat Organizația Națiunilor Unite.
 
 
„Organizația Națiunilor Unite este un produs al speranței.
 
Speranța, dar și hotărârea, de după cel de-al Doilea Război Mondial de a trece de la conflictul global la cooperarea globală.
 
Astăzi, organizația este pusă la încercare așa cum nu a mai fost niciodată.
 
Dar Organizația Națiunilor Unite a fost creată pentru astfel de momente.
 
Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să dăm viață valorilor și principiilor Cartei ONU în fiecare colț al lumii.
 
Prin a da o șansă păcii și a pune capăt conflictelor care pun în pericol vieți, viitorul și progresul global.
 
Prin a face eforturi pentru a pune capăt sărăciei extreme, pentru a reduce inegalitățile și pentru a salva Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.
 
Prin protejarea planetei noastre, inclusiv prin stoparea dependenței noastre de combustibili fosili și prin demararea revoluției energiei regenerabile.
 
Și prin echilibrarea, în sfârșit, a balanței oportunităților și libertății pentru femei și fete și prin asigurarea drepturilor omului pentru fiecare persoană.
 
Prin marcarea zilei ONU, Să ne reînnoim speranța și convingerea în ceea ce poate realiza omenirea atunci când lucrăm împreună, în solidaritate globală.”
 

...mai multe semnale