Semnal IRDO


„Drepturile Omului – Egalitatea de gen”, proiect Erasmus+ KA121

În data de 8 septembrie reprezentanți ai IRDO au susținut, la Liceul Teoretic „Ion Barbu” din București, o dezbatere privind abordarea egalității de șanse din prisma drepturilor omului. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului de mobilitate Erasmus+ KA121 - „Drepturile omului – egalitatea de gen”. 
 
În cadrul prezentării, reprezentanții IRDO au avut în vedere aspecte privind prevenirea și combaterea stereotipurilor de gen și a discriminării, importanța studierii istoriei și a istoriei religiilor pentru o percepere obiectivă a diversității culturale. Discuțiile au continuat cu recunoașterea importanței egalității de gen în artă, teatru și film, respectarea drepturilor omului și a egalității de gen în presa din România, precum și egalitatea de șanse și de tratament în domeniul cercetării și inovării.
 
Participanții la proiectul „Drepturile Omului – Egalitatea de gen” sunt elevi români și 18 elevi portughezi și șapte profesori de la „Agrupamento de Escolas Camilo Castelo Branco” din Vila Nova de Famalicão, Portugalia. Activitățile organizate în contextul acestui proiect au ca scop promovarea egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați.

...mai multe semnale