Semnal IRDO


Declarație ENNHRI privind situația celor care părăsesc Ucraina

În data de 1 septembrie 2022, Rețeaua Europeană a Instituțiilor pentru Drepturile Omului (ENNHRI) a emis o declarație cu privire la găsirea de soluții pe termen lung, bazate pe respectul pentru drepturile omului și pe solidaritate regională, pentru a-i sprijini pe cei care părăsesc Ucraina.

Documentul are în vedere recomandări ale instituțiilor europene pentru drepturile omului și îndeamnă autoritățile naționale să abordeze problemele urgente referitoare la protecția drepturilor celor care părăsesc Ucraina. De asemenea, le solicită să elaboreze și să aplice strategii pe termen lung pentru integrarea ucrainenilor, având în vedere abordarea bazată pe drepturile omului. În plus, ENNHRI atrage atenția statelor asupra găsirii unor soluții durabile, subliniind importanța asigurării de sprijin financiar organizațiilor societății civile și altor actori relevanți.

Totodată, ENNHRI solicită statelor europene să sprijine și să își extindă angajamentele cu privire la acordarea de protecție internațională, realizarea de programe care vizează incluziunea și protecția socială a imigranților și promovarea solidarității față de cei care fug din fața conflictelor și a persecuției.


...mai multe semnale