Semnal IRDO


30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Republica Armenia

 
În data de 17 decembrie 2021, IRDO a participat la evenimentul de marcare a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Armenia și România. Statul român este unul dintre primele state care a recunoscut independența Republicii Armenia în data de 17 decembrie 1991. 
 
Relațiile româno-armene au rădăcini istorice, legate, în mare parte, de prezența multiseculară a comunității armene pe teritoriul României. În contextul aniversar al relației bilaterale, la Muzeul Național de Artă al României, a avut loc vernisajul expoziției aniversare a 30 de ani de relații diplomatice dintre România și Republica Armenia, în cadrul căreia au fost evidențiate legăturile istorice și spirituale trainice dintre cele două popoare.
 
Cu acest prilej, E.S. Dl. Sergey Minasyan, ambasadorul Armeniei la București, precum și reprezentanți ai Ministerului român al Afacerilor Externe, personalități marcante din mediul diplomatic, cultural și științific au subliniat importanța relațiilor tradiționale de cooperare dintre cele două țări, realizările comune în domeniul culturii, istoriografiei și spiritualității, ca fundament al relațiilor dintre România și Republica Armenia, evidențiind importanța istorică a contribuției semnificative a comunității armene din România la dezvoltarea politică, economică și spirituală a țării de-a lungul timpului.
 

...mai multe semnale