Semnal IRDO


Ghidul ONU pentru formatori: Drepturile omului la frontiere

În data de 25 octombrie, IRDO a participat la evenimentul de lansare a Ghidului pentru formatori: Drepturile omului la frontierele internaționale, organizat de Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului și de Biroul ONU pentru Combaterea Terorismului. 
 
Ghidul  este un instrument destinat consolidării capacităților celor care lucrează la frontiere și a fost elaborat în concordanță cu Principiile și orientările privind drepturile omului la frontierele internaționale, document elaborat de Înaltul Comisariat pentru Drepturile Omului. La baza elaborării ghidului a stat o abordare practică axată pe relevanța drepturilor omului în activitatea autorităților de la frontiere.
 
Autorii ghidului și-au propus să sprijine statele membre ONU, astfel încât gestionarea frontierelor să fie bazată pe respectarea drepturilor omului și a egalității de gen. Autoritățile de la frontiere sunt primele care trebuie să ofere asistență și protecție persoanelor aflate în situații vulnerabile. Pentru realizarea acestui ghid au fost intervievați funcționarii de frontieră din diverse regiuni, precum și experți în domeniu.

...mai multe semnale