Semnal IRDO


Forumul Drepturilor Fundamentale 2021

În perioada 11-12 octombrie are loc Forumul Drepturilor Fundamentale 2021, organizat de Agenția pentru drepturi fundamentale a Uniunii Europene. Având în vedere situația actuală, forumul se desfășoară atât în format fizic, în Viena, Liubliana, Oslo, Geneva, Strasbourg, Varșovia, cât și în format online. Vor avea loc peste 150 de sesiuni discuții asupra unor diferite aspecte ale drepturilor omului.

Discuțiile din acest an vor privi era digitală, drepturile sociale, lupta împotriva discriminării și a discursului de instigare la ură, statul de drept, modalități de a comunica eficient drepturile omului. De asemenea vor fi avut în vedere diferite instrumente de drepturile omului precum Cartea socială europeană, Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, dar și Obiectivele de dezvoltare durabilă.

La eveniment participă organizații internaționale și europene, societatea civilă, instituții naționale de drepturile omului, instituții academice, organizații profesionale precum și alte persoane interesate.


...mai multe semnale