Semnal IRDO


Cursuri de educaţie pentru drepturile omului, disponibile în franceză

Organizaţia Internaţională a Francofoniei a lansat, pe 6 mai 2020, a treia sesiune de cursuri online pe tematica educaţiei pentru drepturile omului. Aceste traininguri virtuale, furnizate pe o platformă deschisă (CLOM/MOOC), vor avea ca limbă de lucru franceza, fiind adresate profesorilor de nivel primar, gimnazial şi liceal, precum şi personalului din cadrul organizaţiilor neguvernamentale care activează în domeniul promovării şi protecţiei drepturilor omului.

Conţinutul disponibil online reprezintă o adaptare interactivă a ghidului pedagogic intitulat  L’éducation aux droits de l’Homme, comprendre pour agir ensemble, realizat de către Asociaţia Francofonă a Comisiilor Naţionale de Drepturile Omului (AFCNDH), cu sprijinul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF).

Cursurile pun la dispoziţie suport informaţional şi instrumente pedagogice utile pentru abordarea problematicii drepturilor omului la clasă şi pentru realizarea de activităţi şi aplicaţii împreună cu elevii. Sesiunea se va desfăşura pe parcursul a 8 săptămâni, cuprinzând 5 module de învăţare:

1.      Modul introductiv: utilizarea platformei CLOM;

2.      Modul 1: sensibilizarea cu privire la educaţia pentru drepturile omului;

3.      Modul 2: istoricul drepturilor omului;

4.      Modul 3: noţiuni şi concepte juridice;

5.      Modul 4: aplicaţii pedagogice  - sprijin pentru pregătirea activităţilor practice pentru fiecare drept.

De asemenea, structura cursului include 27 de aplicaţii, precum şi documente şi resurse variate de e-learning: materiale video, quiz-uri etc.

Înscrierile se pot face exclusiv în perioada 6-31 mai 2020, pe platforma CLOM (https://clom-edh-francophonie.org/ ), cursul putând fi accesat până pe 6 iulie 2020. Participanţii vor primi un atestat de participare nominal.


...mai multe semnale