Semnal IRDO


Curs online oferit de Consiliul Europei

Consiliul Europei organizează cursuri online în domeniul drepturilor omului pentru orice persoană interesată, prin intermediul platformei HELP – Programul pentru Formarea Juriștilor în domeniul Drepturilor Omului. A fost lansată forma actualizată în limba engleză a cursului intitulat „Prezentarea Convenției Europene a Drepturilor Omului”. Cursul de 5 ore poate fi accesat pe platforma HELP, fiind dedicat juriștilor, autorităților publice, societății civile și studenților.

Cursul pune la dispoziția celor interesați 3 module: Prezentarea Convenției Europene a Drepturilor Omului, Prezentarea Curții Europene a Drepturilor Omului și un nou modul cu privire la executarea hotărârilor CEDO. În lunile următoare, cursul va fi disponibil și în alte limbi ale statelor membre ale Consiliul Europei. În momentul de față, pentru limba română pot fi accesate doar primele două module ale cursului.

Pentru a putea accesa cursul este necesară înregistrarea pe platforma HELP, care pune la dispoziție mai multe cursuri online, dintre care 11 sunt disponibile și în limba română. Toate cursurile elaborate prin programul HELP au rolul de a susține statele membre ale Consiliului Europei să pună în aplicare Convenția Europeană a Drepturilor Omului la nivel național.


...mai multe semnale