Semnal IRDO


Un viitor fără violență pentru noile generații 25 de ani de la Platforma de la Beijing

În data de 27 noiembrie, cu prilejul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor și în cadrul celor 16 zile dedicate activităților împotriva violenței bazate pe gen, Institutul Român pentru Drepturile Omului în parteneriat cu Asociația Femeilor din România - Împreună (AFRI) a organizat consultări cu societatea civilă și cu instituții naționale. Tema generală a dezbaterilor a fost "Paradoxul dintre evoluția legislației în domeniu și amplificarea fenomenului violenței împotriva femeilor".

Au fost prezentate exemple de bune practici și s-au identificat diferitele dificultăți cu care se confruntă cei implicați în punerea în aplicare a legii și în lupta contra violenței domestice. Participanții au formulat o serie de recomandări, care urmează să fie sintetizate în publicația IRDO în curs de apariție, Drepturile femeilor – o viață fără violență este dreptul fiecărei femei, prin care IRDO și-a propus să prezinte un ghid de bune practici ca instrument de lucru util pentru practicieni, dar și o sursă de informare utilă pentru victimele violenței.   

S-a concluzionat că educația, informarea, accesul la justiție și la servicii de sănătate sunt principalele modalități prin care perpetuarea violenței poate fi combătută și stopată.

https://www.agerpres.ro/stiri/2019/11/27/comunicat-de-presa-institutul-roman-pentru-drepturile-omului--410722


...mai multe semnale