Semnal IRDO


20 – 25 mai, Young Ambassadors Forum 2019

În săptămâna 20-25 mai a avut loc la Bucureşti Young Ambassadors Forum 2019, proiect desfășurat sub egida Ministerului Afacerilor Externe şi a International Affairs - comunitate a Asociaţiei Voluntari pentru Idei şi Proiecte. Tema de anul acesta a fost „Defending and being defended in the 21st century: Freedom as the supremacy of human rights”, iar pe parcursul celor 6 zile s-au dezbătut cu tinerii studenţi - viitori diplomaţi şi experţi în relaţii internaţionale – aspecte privind evoluţiile geopolitice actuale, problematica dreptului umanitar şi importanţa acţiunilor de promovare a drepturilor omului.

Forumul a reunit participanţi din România, Germania, Albania, Franţa, Marea Britanie şi SUA care s-au întâlnit cu ambasadori, activişti şi profesionişti în domeniul dreptului internaţional, reprezentanţi ai UNHCR România, ai Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie ș.a.

În cadrul acestui forum, Institutului Român pentru Drepturile Omului (IRDO) a fost invitat să susțină un workshop privind rolul dreptului internaţional umanitar în context contemporan. Au fost dezbătute aspecte privind evoluția dreptului internaţional umanitar în contextul noilor tipuri de conflicte din lumea de azi. Pornind de la tema propusă şi de la afişul evenimentului cu titlul „Lumea de azi ne oferă o imagine, cum privim viitorul dincolo de aceasta?” reprezentantul IRDO a inițiat un dialog privind rolul apărătorilor drepturilor omului şi cel al instituţiilor naţionale pentru drepturile omului.

Formatul dinamic al forumului a permis celor 40 de studenți să participe interactiv la dezbateri aducând în discuție atât temele specifice domeniului cât şi capacitatea structurilor decizionale mondiale existente de a soluționa problemele lumii contemporane.
A se vedea afișul evenimentului (Afis_Young Ambassadors Forum)


...mai multe semnale