Semnal IRDO


Ziua Dreptului Internaţional Umanitar

Dedicată, în acest an, marcării a70 de ani de la adoptarea Convențiilor Umanitare de la Geneva, Ziua Dreptului Internaţional Umanitar estecelebrată an de an la 14 mai, dată stabilită prin Legea nr.177/2013 când România a devenit parte la Convenţii, 14 mai 1954.

Evenimentul organizat de Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Ploiești, Asociația de Drept Umanitar - Filiala Prahova și Colegiul Național „Jean Monnetˮ Ploiești a avut loc la sala „Marea Unireˮ din Palatul Culturii, Ploiești, şi a constat în: lansare de carte „Drept Internațional Umanitar. Șapte decenii în slujba omenirii” editor dr. Dumitru Codiță; festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului interdisciplinar din sfera științelor socio-umane cu tema „Copiii – stindardul umanității prezente și viitoare în asigurarea păcii în lumeˮ; vernisarea expoziției, lansarea catalogului și premierea câștigătorilor concursului de pictură cu tema „Să protejăm viața! Copiii spun NU războiului” precum și expoziția de carte: „Prezentarea Colecției Cartea ARDU-PHˮ.

A fost adoptat cu această ocazie și Apelul de la Ploiești – privind cunoașterea și respectarea instrumentelor juridice de Drept Internațional Umanitar.

La manifestare au mai participat reprezentanţi ai Parlamentului României, ai Instituţiei Prefectului Judeţului Prahova, ai Primăriei Ploieşti, ai Institutului Român pentru Drepturile Omului, ai Inspectoratului Școlar Prahova, precum şi ai altor instituţii de învăţământ şi cultură.


...mai multe semnale