Semnal IRDO


Ziua Mondială a Sănătăţii

IRDO a organizat, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, la Şcoala Gimnazială „Radu Stanian” din Ploieşti în data de 16 aprilie, un program educativ având ca temă „Sănătatea pentru toţi”.

Din prezentarea făcută de reprezentantul IRDO, elevii au aflat că dreptul la sănătate reprezintă un drept fundamental al oricărei fiinţe umane, fără deosebire de rasă, religie, opinii politice, de situaţia economică sau socială şi pentru a se bucura de acest drept trebuie respectat un stil de viaţă sănătos, care implică igienă, alimentaţie corectă, mişcare şi odihnă. În continuare, acţiunea s-a desfăşurat sub forma unui atelier interactiv, unde copiii au pus întrebări şi au primit răspunsuri privind importanţa acestui drept.

Tema propusă de Organizația Mondială a Sănătății în acest an a fost „Acoperirea universală cu servicii de sănătate pentru toţi şi oriunde” („Universal Health Coverage: everyone, everywhere”), având ca obiectiv asigurarea accesului tuturor persoanelor la servicii de promovare a sănătății, de prevenire a îmbolnăvirilor, curative, de reabilitare și paliative de o calitate suficientă astfel încât să fie eficiente, menținând în acelaşi timp o povară financiară cât mai scăzută în rândul populației în urma accesării acestor servicii.

Conform datelor OMS, aproximativ jumătate din populația lumii nu are acces la servicii esențiale de sănătate. De asemenea, aproximativ 800 de milioane de persoane (12% din populația lumii) plătesc cel puțin 10% din veniturile gospodăriei pentru serviciile de sănătate de care beneficiază iar 100 de milioane de persoane sunt împinse în „sărăcie extremă” (trăind cu $ 1.90 sau mai puțin pe zi) în urma cheltuielilor cu serviciile de sănătate.


...mai multe semnale