Semnal IRDO


Sprijinul acordat victimelor infracțiunilor

Centrul de Resurse Juridice a organizat un eveniment de prezentare a unor instrumente de formare și informare care își propun să îmbunătățească accesul la informații și sprijinul acordat victimelor infracțiunilor.

Instrumentele au fost create ca urmare a activităților realizate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de sprijin din perspectiva victimelor – VICATIS” (cercetare legislativă, cercetare calitativă – interviuri cu victime ale violenței domestice, elaborarea de recomandări de îmbunătățire a situației, întâlniri de consultare cu specialiști și actori relevanți pentru acest domeniu).

VICATIS este coordonat de Centrul Juridic Croat și implementat în parteneriat cu alte organizații și instituții: Ministerul Justiției din Croația și Biroul Guvernamental pentru Drepturile Omului și Drepturile Minorităților Naționale (HR), Centrul de Resurse Juridice (RO), Asociația Patent (HU) și Asociația pentru Comunicare Non-violentă a Institutul pentru Pace (SL).

Instrumentul intitulat „Lucrul cu victimele infracțiunilor. Victime vulnerabile. Victimele violenței domestice” a făcut obiectul unor prezentări detaliate a modulelor, materialelor bibliografice/instrucțiuni de sprijin pentru formatori și a materialelor destinate participanților la formare.

Mai multe informații despre proiect, precum și materialele, instrumentele și resursele dezvoltate ca urmare a desfășurării acestuia vor fi în curând disponibile pe un  website dedicat VICATIS


...mai multe semnale