Semnal IRDO


Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor

 Cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, sărbătorită în fiecare an pe 20 noiembrie şi a Zilei internaţionale de prevenire a abuzului asupra copilului, marcată pe 19 noiembrie, Institutul Român pentru Drepturile Omului, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Radu Stanian” din Ploieşti şi Asociaţia „Adolescenţa”, a organizat pe 19 noiembrie un program educativ desfăşurat sub forma unui atelier cu tema „Sunt copil, am drepturi”, cu participarea elevilor clasei a V-a a Şcolii Gimnaziale „Radu Stanian” din Ploieşti. În cadrul programului s-a făcut şi o prezentare în PowerPoint a semnificaţiei acestor zile, subliniindu-se că drepturile copiilor au fost recunoscute încă după primul război mondial, prin adoptarea Convenţiei de la Geneva asupra drepturilor Copilului din 1924.
 În continuare acţiunea s-a desfăşurat sub forma unui atelier interactiv, prin care copiii au pus întrebări şi au dat răspunsuri asupra modului cum văd ei diferitele drepturi stipulate în Convenţia Internaţională a Drepturilor Copilului.
 De asemenea, a avut loc şi un concurs de desene având ca temă ilustrarea unuia sau mai multor drepturi din Convenţia ONU asupra drepturilor copilului. Juriul format din reprezentantul IRDO şi din cel al şcolii a oferit diplome copiilor câştigători ai concursului, pentru cele mai sugestive desene.


...mai multe semnale