Semnal IRDO


Conferința „Dreptul la Reveria Vârstei”

Joi 4 octombrie 2018, la Palatul Parlamentului, s-a desfăşurat conferinţa „Dreptul la Reveria Vârstei”, organizată de MedicHub Media sub patronajul Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi şi cu sprijinul Comisiei de sănătate publică din Senatul României, de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi împreună cu Fundaţia Crucea Alb-Galbenă.
Obiectivele întâlnirii experţilor au vizat în principal: politicile sociale dedicate vârstnicilor, bugetul alocat de stat acestora, îngrijirea la domiciliu, cât şi o analiză a serviciilor oferite de sistemul privat comparativ cu sistemul de stat.
 În cadrul dezbaterilor, a fost prezentată situaţia vârstnicilor care beneficiază de servicii sociale, dar şi ce măsuri şi soluţii s-ar impune pentru îmbunătăţirea şi diversificarea acestor servicii fiind şi dezideratul acestei întâlniri de creştere a calităţii vieţii vârstnicilor.
În acest context, Domnul senator Derzsi Akos, secretarul Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi a propus elaborarea şi adoptarea unui Pact pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, care să conţină principalele problematici identificate la nivel naţional, cu termene de punere în aplicare stabilite de comun acord, între executiv, legislativ, furnizori de servicii private şi de stat şi reprezentanţii societăţii civile. De asemenea, domnul director al Institutului Român pentru Drepturile Omului a propus ca platforma de comunicare şi centralizare să fie oferită de către Institut.

Mai multe detalii


...mai multe semnale